Pizza delicioasa cu blat pufos

Pizza delicioasa cu blat pufos este o reteta simpla si gustoasa. Pentru aceasta reteta de pizza trebuie sa faceti mai intai aluatul.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 600g faina alba tip 000
  • 300ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 50g unt
  • 1 ou
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • Pentru sos:
  • 100g rosii pasate
  • piper
  • sare dupa gust
  • condimente: oregano
  • cimbru
  • busuioc dupa gust
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri ulei masline
  • Pentru topping:
  • se folosesc ingrediente la alegere dupa gust
  • eu am avut:
  • 1 legatura ceapa verde
  • pastrama de curcan
  • mozzarella
  • ardei rosu

Mod de preparare

Pizza delicioasa cu blat pufos este o reteta simpla si gustoasa. Pentru aceasta reteta de pizza trebuie sa faceti mai intai aluatul.
Punem faina intr-un vas, facem o gropita la mijloc, dizolvam drodjia si zaharul in 150ml lapte caldut si adaugam compozitia in gropita din vas. Acoperim cu faina si lasam 10-15 min pana cand se umfla. Apoi adaugam restul de ingrediente, laptele caldut, oul la temperatura camerei batut usor cu furculita, untul topit si sarea.
Framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios si uniform.

Lasam la dospit la loc cald ferit de curent pentru aproximativ 40 de minute pana cand isi dubleaza volumul. Avantajul este ca a venit vara si nu mai este nevoie de caldura de la cuptor pentru dospit.

Intre timp ne ocupam de sos. Amestecam toate ingredientele pentru sos, cu aceasta compozitie vom unge aluatul de pizza.

Dupa ce s-a dospit aluatul, presaram faina in tava de copt, intindem aluatul de preferinta cu mana. Aluatul de pizza poate fi oricat de subtire sau de gros dupa gust. Din aceasta compozitie ies 3 pizza cu blat subtire de diametru 30cm, eu am facut doar 2 de 30cm, iar de restul cinnamon rolls :) Ungem aluatul cu sosul de pizza si apoi asezam ingredientele: ceapa verde taiata marunt, pastrama taiata bucatele, ardeiul feliat si mozzarella. Jumatatea pentru adulti a continut si carnati de Plescoi :)

Preincalzim cuptorul la maxim (240grade in cazul meu) si lasam pizza pana cand se rumeneste frumos, aprox 20-25min in functie de cuptor.


Pizza delicioasa cu blat pufos se serveste imediat dupa ce ati scos-o din cuptor.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare-Bebe.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu caise, visine si bezea

O combinatie ideala pentru vremea de afara!

Prajitura cu caise, visine si bezea
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii