Souffle de conopida cu morcovi

• spalati si curatati legumele• puneti apa cu sare la fiert• taiati morcovii rondele, iar conopida rupeti-o in

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • conopida - 1/2 buc
  • morcovi - 2 buc
  • parmezan - 50 g
  • cascaval afumat - 100 g
  • busuioc proaspat - 56 frunze
  • unt - 20 g
  • sare si piper alb dupa gust
  • Pentru sosul Bechamel:
  • faina - 30 g
  • unt - 50 g
  • smantana de gatit - 50 ml
  • lapte - 100 ml
  • sare - dupa gust

Mod de preparare

• spalati si curatati legumele
• puneti apa cu sare la fiert
• taiati morcovii rondele, iar conopida rupeti-o in buchetele mai mici
• cand apa a inceput sa fiarba, adaugati morcovii si la 5 minute diferenta, adaugati si conopida
• odata fierte ambele legume, scurgeti apa si lasati-le timp de o ora la scurs intr-o sita, in chiuveta
• radeti cascavalul afumat si parmezanul
• mixati bine legumele impreuna cu cascavalul afumat, busuiocul si parmezanul
• asezonati cu sare si piper alb daca mai este cazul
• ungeti 2-3 vase din ceramica termorezistenta cu cele 20 de g de unt si lasati-le la frigider pentru 15 min
• puneti untul intr-o craticioara, la foc mic, peste acesta adaugati faina
• caliti-o putin si adaugati treptat laptele si smantana de gatit – amestecati cu telul pana obtineti o compozitie inchegata, cremoasa
• amestecati acest sos Bechamel in compozitia mixata 
• bateti albusurile spuma, cu un praf de sare
• impaturiti albusurile in cealalta compozitie
• turnati compozitia in vasele de ceramica termorezistenta) si introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 180 grade Celsius
• in functie de puterea cuptorului sau de functiile sale (gaz/electric/aburi) lasati sa se coaca cca 15-20 min.
• nu deschideti usa cuptorului – souffle-ul trebuie sa-si mareasca volumul cu cel putin jumatate
• scoateti-l din cuptor si consumati-l pe loc.
Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide