Supa crema de mere cu banane si migdale caramelizate - pregatita cu blenderul Oster

Am pastrat aceasta supa pentru final, intrucat este o supa dulce care poate fi servita pe post de desert. Este delicioasa si poate fi servita atat iarna cat si toamna. Pentru o nota crocanta, am ales sa adaug niste migdale caramelizate. De asemenea, aceasta supa poate fi servita si in zilele de post, intrucat nu contine produse de origine animala.

Portii
4
Timp pregatire
300 minute
Timp coacere
1200 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 banane
  • 200 ml lapte de migdale
  • 100 g zahar brun
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 pastaie vanilie
  • 1 baton scortisoara
  • 3 mere+3 linguri zahar brun
  • 2 Cuisoare
  • 3 mere
  • 50 g migdale
  • 150 g zahar brun

Mod de preparare

Curatati de coaja si de seminte merele, tocati-le bucati potrivite, stropiti-le cu sucul de lamaie si lasati-le intr-un bol pentru 5 minute. Decojiti bananele si tocati-le felii. Intr-o tigaie puneti 50 g zahar brun din cantitatea indicata si lasati la caramelizat, avand grija sa nu se arda. Puneti merele curatate, pastaia de vanilie despicata, batonul de scortisoara si cuisoarele si caliti-le in zaharul caramelizat pana ce incep sa se inmoaie si sa-si lase suc. Scoateti din tigaie batonul de scortisoara, pastaia de vanilie si cuisoarele si aruncati-le. Puneti merele caramelizate in blenderul Oster. Intr-o tigaita puneti 50 g zahar brun si lasati la caramelizat pana ce zaharul incepe sa capete o culoare usor aramie. Adaugati feliile de banane si lasati-le la caramelizat pentru 2-3 minute, intoarceti-le cu grija si pe partea cealalta sa se caramelizeze. Pastrati pentru garnisit cateva felii de banane caramelizate, restul puneti-le in blender alaturi de merele calite. Turnati laptele de migdale si porniti blenderul Oster. Pulsati blenderul pana ce obtineti o crema fina. Pentru migdalele caramelizate: intr-o tigaita puneti 50 g zahar brun la caramelizat, cand capata o culoare aramie, adaugati migdalele si amestecati totul bine. Scoateti migdalele pe o hartie de copt, avand grija sa le despartiti cu ajutorul a doua furculite, lasati sa se raceasca complet, iar caramelul de pe ele sa se intareasca complet. Turnati supa in farfurii sau boluri, pe deasupra puneti 2-3 felii de banane caramelizate, iar pe deasupra migdale caramelizate.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan

Foarte bun a fost sosul,o sa incerc cu carne tocata de pui sau de porc,asta de vita nu ma prea incanta.

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii