Supa cu stelute si inimioare

Supa cu stelute si inimioare este o supa de carne la care se pun taietei in forma de stelute si inimioare. Cu acest detaliu sigur ii veti convinge pe copii sa manance supa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o jumatate ardei gras rosu
  • o jumatate ardei gras verde
  • putin pastarnac
  • 2 rosii in bulion si putin suc
  • 1 morcov
  • o ceapa mica
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingurita concentrat de legume
  • 2 cartofi
  • 1 bucata carne de pasare (de casa) pentru gust
  • Galustele:
  • 3 oua
  • 30 g unt
  • 30 g cascaval
  • 30 g faina
  • 30 g gris
  • sare iodata de mare
  • piper mozaic

Mod de preparare

Supa cu stelute si inimioare este o supa de carne la care se pun taietei in forma de stelute si inimioare. Cu acest detaliu sigur ii veti convinge pe copii sa manance supa. Punem mai intai carmea la fiert, dam la o parte spuma si apoi adaugam ceapa, ardeii, morcovul si pastarnacul.
Preparam galustele:batem ouale bine, adaugam cascavalul ras, apoi untul moale. Lasati la temperatura camerei. Amestecati faina si grisul si adaugati cate o lingura in compozitia de oua. Puneti aluatul la copt intr-o tava cca 20 minute. Decupati galuscutele din aluatul copt.
Adaugam cartofii taiati cuburi in supa si lasam sa fiarba cateva minute apoi punem si galustele. Lasam supa la foc mic si acoperita sa fiarba. Punem concetratul de legume, rosiile tocate marunt si mai lasam sa dea putin in clocot. La final presaram patrunjelul tocat marunt .


Supa cu stelute si inimioare se mananca cu multa pofta si 2 piticuti la masa.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!