Ardei umpluti

1. Ardeii se scobesc in interior, se spala si se lasa sa se zvante pe un servet 2. Carnea se pune intr-un castron. 3. Ceapa se toaca marunt. 4. Se pun

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7-8 ardei
  • 1 kg carne tocata
  • o ceasca de orez
  • 2 cepe mari
  • o legatura patrunjel
  • o ceasca pasta de rosii
  • o ceasca ulei
  • sare
  • vegeta
  • piper
  • 2 rosii mari pentru capace
  • Pentru sos: o ceapa
  • 4 linuri faina
  • o cutie rosii tocate in sos restul de la rosii (dupa ce am folosit coaja pentru a face capacelele la ardei)
  • si iute de ardei
  • sare
  • piper vegeta

Mod de preparare

1. Ardeii se scobesc in interior, se spala si se lasa sa se zvante pe un servet

2. Carnea se pune intr-un castron.

3. Ceapa se toaca marunt.

4. Se pune ceapa la calit.

5. Orezul se spala si se pune la fiert.

6. Patrunjelul se spala, se zvanta si se toaca marunt.

7. Se fierbe orezul ep jumatate si se scurge de apa fara a-l mai spala.

8. Cand ceapa este frumos calita se ia de pe foc.

9. Ceapa calita, orezul fiert pe jumatate, patrunjelul tocat si condimetele se adauga in castron peste carne.

10. Se si pasta de rosii

11. Totul se amesteca bine

12. Se umplu ardeii.

13. Din coaja de la rosii se taie capacele rotunde si cu 2 scobitori se fixeaza pentru a astupa ardeii

14. Se pun ardeii umpluti intr-o tigaie cu ulei incins si se coc putin pe toate partile - aceasta operatie se face pentru a se aseza carnea in interior

15. Cand ardeii s-au calit se scot din uleiul incins

16. Ardeii caliti putin, seaseaza intr-o cratita, se toarna apa pana la nivelul ardeilor si se pun sa fiarba la foc mediu aproximativ 30 minute.

17. Ceapa se toaca mare si se caleste in uleiul ramas de la clairea ardeilor.

18. Dupa 30 de minute de fiert, ardeii se scot si se transfera intr-o alta cratita cu peretii grosi si rezistenta la cuptor.

19. Zeama obtinuta din fierberea ardeilor se va folosi pentru sos 20. Peste ceapa calita pentru sos se adauga faina.

21. Se pun rosiile ramase de la facutul capacelelor + cutia de rosii tocate, se adauga boiaua de ardei si se amesteca

22. Se stinge cu zeama in care au fost fierti ardeii si se lasa pe foc mediu 20 -25 minute amestecand sa nu se prinda sosul

23. Cand sosul este fiert se strecoara

24. Se toarna sosul obtinut prin strecurare peste ardeii din cratita

25. Se da cratita cu ardei la cuptor cu capacul pus, la temperatura medie pentru aproximativ 1 ora, dupa care se ridica capacul si se mai lasa 15 - 20 minute in cuptor pentru a prinde o culoare frumoasa.
Reteta Ardei umpluti a fost propusa de MC

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Cartofi la cuptor

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu ciocolata si capsune

M-am insiprat de la Laura Adamache, cu mici modificari Picnicul bucatarasilor

Tort cu ciocolata si capsune
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni