Ardei umpluti cu carne

Se curata, se spala ceapa (se opreste una pentru sos), se toaca marunt sau se da prin masina de tocat carne iar apoi se caleste in putin ulei si se pu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata porc si vita amestec
  • 2 kg ardei grasi mai multi rosii
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ou
  • 3-4 cepe potrivite (una pentru sos)
  • Vegeta
  • Sare
  • Piper
  • O mana de orez
  • 1 morcov mic
  • ½ rosii
  • Bulion
  • Foi de dafin
  • ½ cana de apa la 1 kg carne tocata

Mod de preparare

Se curata, se spala ceapa (se opreste una pentru sos), se toaca marunt sau se da prin masina de tocat carne iar apoi se caleste in putin ulei si se pune la scurs in strecuratoare.Verdeata spalata si scursa se da prin masina sau se toaca marunt . Orezul se opareste sau se fierbe pe jumatate. Carnea toccata se amesteca cu oul, verdeata, ceapa calita si scursa, orezul oparit, condimentelel, si ½ cana de apa calduta (apa face carnea sa nu ramana tare la fierbere) Se bate bine compozitia. Se spala ardeii si se scurg bine. Li se taie frumos un capac cu tot cu codita care se va pune deasupra. Se curata de seminte si se umplu cu aceasta compozitie lasand loc de 1 deget . Li se pune la fiecare un capacel de rosie si apoi se calesc un pic ardeii pe toate partile. Se scot ardeii si se caleste in uleiul ramas ceapa toccata, morcovul curatat si dar prin razatoarea mica.(cine doreste poate aduga si ½ lgt faina pentru un sos mai gros).Se stinge cu apa fierbinte si bulion. Se aseaza frumos ardeii in picioare, li se aseaza capacele lor cu codita, se dau rosiile prin razatoarea mica si se pun printre ardei. Se fierbe apa si se adauga peste ardei sa ii acopere. Se pun condimente, foi de dafin, piper si se fierb ½ ora acoperiti. Se da apoi cratita la cuptor sa scada la jumatate.


Daca este nevoie se mai adauga bulion. Se servesc fierbinti cu smantana.

Alte retete recomandate:

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Coaste de vitel in sos de rosii

V-am adus un pranz perfect de duminica si zic duminica pentru ca in cursul saptamanaii eu nu prea am timp sa gatesc mai ales...

Coaste de vitel in sos de rosii
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii