Chiftea pe tofu

Tofu se infasoara in cateva servete de hartie (care se vor schimba de vreo 2-3 ori) ca sa se scurga bine de zeama. Carnea si ceapa se toaca marunt (se

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g tofu
  • 1 piept de pui fara pielita (200-220g)
  • 1/4 ceapa
  • 1 lingurita usturoi pisat
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura amidon
  • putin patrunjel
  • sos mustar: 1/4 cana maioneza
  • 1 lingura mustar iute
  • 1/2 lingura sos Worcestershire
  • 1 lingura vin alb
  • 1 lingurita praf de curry
  • 1 1/2 lingura lapte

Mod de preparare

Tofu se infasoara in cateva servete de hartie (care se vor schimba de vreo 2-3 ori) ca sa se scurga bine de zeama.

Carnea si ceapa se toaca marunt (se poate da si la masina) si se amesteca bine cu usturoiul, piperul, amidonul si patrunjelul tocat.

Tofu se taie in doua pe "grosime" si se lasa cu partea taiata in sus. Se presara putin amidon pe suprafata "taiata". Amestecul de carne se imparte in doua si din fiecare se face cate o chiftea "patratoasa" care se pune peste tofu, presand-o usor si "niveland-o" la dimensiunea bucatii de tofu. Se presara putin amidon. (Cand trebuie sa "presar" eu intotdeauna folosesc strecuratoarea de ceai fiindca se imprastie uniform)

Se infierbanta, pe foc mic-potrivit, cam 3-4 linguri de ulei si prajesc "feliile" incepand cu partea cu carne - se pune capacul la tigaie. Intre timp se face sos de mustar: se amesteca bine toate ingredientele.Cand s-a facut bine carnea se intoarce pe partea cealalta (cu grija sa nu se rupa tofu ), sa se rumeneasca si tofu.

Se serveste fierbinte cu sosul de mustar.
Reteta Chiftea pe tofu a fost propusa de CristinaK

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...