Cotlet de berbecut in crusta aromata, gatit sous vide, millefeuille de sfecla rosie si branza de capra, usturoi negru si spuma usoara de cimbru

Cotlet de berbecut in crusta aromata, gatit sous vide, millefeuille de sfecla rosie si branza de capra, usturoi negru si spuma usoara de cimbru este o reteta gourmet delicata, potrivita pentru orice ocazie deosebita de sarbatoare.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 250 gr cotlet de berbecut
  • 100 gr branza de capra
  • 150 gr sfecla rosie
  • 10 gr usturoi
  • 30 ml otet balsamic
  • 15gr de verdeturi
  • 50 gr pesmet
  • cimbru proaspat o crenguta
  • lecitina de soia 1 gr
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cotletul de berbecut se fasoneaza, se condimenteaza si se videaza. Se gateste sous vide la 56 grade cca. 2 ore.
Verdeturile si pesmetul se proceseaza intr-un blender pana obtinem un pesmet verzui si aromat.
Usturoiul si otetul balsamic se videaza intr-o punga si se gatesc sous vide la 75 grade cca. 6 ore.
Sfecla rosie se fierbe, apoi se taie felii groase de circa 5 mm. La randul lor feliile se taie cu o forma circulara in asa fel incat sa rezulte niste "banutzi".
Branza de capra se taie cu aceiasi forma, apoi se asaza in straturi, intercalata cu sfecla rosie. Se da la cuptor cca. 3 minute la 175 grade.
Cimbrul se amesteca cu sare, piper si o cana de apa, apoi se adauga lecitina de soia si cu ajutorul uni blender se spumeaza.



Cotletul de berbecut se scoate din sous vide, se rumeneste pe gratar apoi se acopera cu pesmetul aromat. Se incadreaza de cele 2 turnulete de sfecla si branza de capra, adaugam farfuriei un catel de usturoi si putin otet balsamic si la urma punem putina emulsie de cimbru.
Pofta buna !

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu branza si zmeura

Pentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...

Prajitura cu branza si zmeura
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos