Cotlete de porc, sos dovleac si caise

Cotletele se sareaza si pipereaza si se pun in tava la cuptor pana se rumenesc bine (eu le-am tinut cca 30 minute la 350F). Ceapa se caleste in ulei c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 cotlete de porc
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper macinat (eu am pus boabe)
  • 2 lingurite ulei
  • 2 cepe
  • 700 ml suc mere
  • 2 1/2 cani de dovleac taiat bucatele (eu am luat 2 dovleci Acorn si i-am taiat transversal pe jumatate. Cate o jumatate din fiecare am folosit la sos si cealalta jumatate din fiecare le-am folosit ca garnitura)
  • 1/4 cana caise uscate
  • taiate in bucatele
  • fasole verde pentru garnitura

Mod de preparare

Cotletele se sareaza si pipereaza si se pun in tava la cuptor pana se rumenesc bine (eu le-am tinut cca 30 minute la 350F).

Ceapa se caleste in ulei cca 5 minute. Se adauga putina apa si tot sucul de mere. Se lasa sa dea un clocot si se pun in tigaie si bucatile de dovleac si caisele uscate.

Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic, innabusit, pana cand dovleacul este facut.

Jumatatile de dovleci care nu au fost folosite la sos se oparesc. La fel si fasolea verde.


Se servesc cu sosul de dovleac si caise uscate si cu garnitura dupa preferinta (fasole verde oparita, dovleac si pilaf de legume):

Pofta buna!

Reteta Cotlete de porc, sos dovleac si caise a fost propusa de ralesu pe forum culinar.ro

Alte retete cu cotlete gasiti aici:

Cartofi cu cotlet de porc la gratar,

Cotlet de porc cu varza rosie si sampanie,

Cotlet de porc cu sos de vin

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Văzusem anul trecut pe FB, în primăvară, o tartă frumos decorată cu ghiocei și de-atunci mi-a rămas gândul...

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca