Cotlete de porc, sos dovleac si caise

Cotletele se sareaza si pipereaza si se pun in tava la cuptor pana se rumenesc bine (eu le-am tinut cca 30 minute la 350F). Ceapa se caleste in ulei c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cotlete de porc, sos dovleac si caise

Ingrediente

  • 8 cotlete de porc
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper macinat (eu am pus boabe)
  • 2 lingurite ulei
  • 2 cepe
  • 700 ml suc mere
  • 2 1/2 cani de dovleac taiat bucatele (eu am luat 2 dovleci Acorn si i-am taiat transversal pe jumatate. Cate o jumatate din fiecare am folosit la sos si cealalta jumatate din fiecare le-am folosit ca garnitura)
  • 1/4 cana caise uscate
  • taiate in bucatele
  • fasole verde pentru garnitura

Mod de preparare

Cotletele se sareaza si pipereaza si se pun in tava la cuptor pana se rumenesc bine (eu le-am tinut cca 30 minute la 350F).

Ceapa se caleste in ulei cca 5 minute. Se adauga putina apa si tot sucul de mere. Se lasa sa dea un clocot si se pun in tigaie si bucatile de dovleac si caisele uscate.

Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic, innabusit, pana cand dovleacul este facut.

Jumatatile de dovleci care nu au fost folosite la sos se oparesc. La fel si fasolea verde.


Se servesc cu sosul de dovleac si caise uscate si cu garnitura dupa preferinta (fasole verde oparita, dovleac si pilaf de legume):

Pofta buna!

Reteta Cotlete de porc, sos dovleac si caise a fost propusa de ralesu pe forum culinar.ro

Alte retete cu cotlete gasiti aici:

Cartofi cu cotlet de porc la gratar,

Cotlet de porc cu varza rosie si sampanie,

Cotlet de porc cu sos de vin

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...