Curcan vanatoresc

Se curata aripile si se condimenteaza,slanina se prajeste cubulete cu ceapa tocata si morcovul taiat bucatele. Se adauga carnea si se prajeste 2-3 min

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 aripi de curcan(eu folosesc vanat)
  • 50gr slanina afumata
  • 1ceapa mare
  • 1morcov are
  • 1 pastarnac
  • 300ml vin alb dulce
  • 1 lingurita cimbru
  • 2foi dafin
  • 6-8 boabe de piper
  • 200 ml de smantana
  • 2linguri mustar
  • 1 lingura faina(eu folosesc amidon)
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata aripile si se condimenteaza,slanina se prajeste cubulete cu ceapa tocata si morcovul taiat bucatele.

Se adauga carnea si se prajeste 2-3 minute,apoi se toarna vinul,cimbru ,sarea,piperul,dafinul si se fierbe la foc mic.

Se scoate carnea gata facuta ,se scoate dafinul si apoi se mixeaza legume .

Smantana se freaca cu mustarul faina si zeama de lamaie si se toarna peste legumele mixate.

Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...