Felii de vita cu sos de vermut alb

Se incinge uleiul de masline si se trag la tigaie feliile de carne. In timpul prajirii, se condimenteaza carnea cu sare si piper, pe rand, pe ambele f

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 - 1000 grame de carne de vita (vrabioara
  • antricot sau rasolul alb)
  • 100 ml vermut alb
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa de marime medie
  • 2 catei de usturoi
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 100 de grame de smantana
  • 1 lingura rasa de amidon alimentar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se incinge uleiul de masline si se trag la tigaie feliile de carne. In timpul prajirii, se condimenteaza carnea cu sare si piper, pe rand, pe ambele fete.

Odata ce carnea se rumeneste usor, se scoate si se pastreaza la cald.

In grasimea ramasa in tigaie (alegeti un vas destul de incapator) se caleste rapid ceapa taiata marunt, amestecand continuu. Se adauga feliile de carne si se stinge cu vermutul.

Se adauga zeama de lamaie si se fierbe acoperit, pe foc mic, adaugand cate putina apa fierbinte cand sosul scade prea mult. Perioada de fierbere depinde de fragezimea carnii, la mine a fost gata in aproximativ 45 de minute.

Cand carnea este bine facuta, se amesteca omogen amidonul cu smantana si se adauga in sos, deodata cu cei doi catei de usturoi zdrobiti, omogenizand. Se lasa sa dea cateva clocote (daca e prea consistent sosul mai adaugati putina apa fierbinte), se potriveste gustul sosului cu sare si piper.

Se aseaza pe farfurii felii de carne, se acopera cu sos si se presara cu patrunjel verde tocat.
Se serveste mancarea cu o garnitura la alegere: orez, tagliatelle, piure de cartofi.

Pofta buna!

Reteta Felii de vita cu sos de vermut alb a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de vita gasiti aici:

Scallopine alla marsala (cotlet de vitel in sos de vin),

Friptura de vacuta in sos cu bere,

Carne de vita cu orez la cuptor

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu urzici si ghebe la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

O ciorbita de sezon, daca pot sa zic asa, cu multe urzici si legume. Am apelat si la ghebele ce le-am conservat in toamna,...

Ciorba cu urzici si ghebe la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise