Ficat de porc impaturit

Ficatul de porc impaturit este o mancare deosebita si il recomandam pentru cei care vor sa incerce ceva nou. Ficatul de porc dupa ce l-am curatat, spalat.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr ficat de porc
  • o ceapa
  • delikat
  • apa
  • malai
  • 2 oua

Mod de preparare

Ficatul de porc impaturit este o mancare deosebita si il recomandam pentru cei care vor sa incerce ceva nou.

Ficatul de porc dupa ce l-am curatat, spalat...l-am tinut cateva ore in lapte dulce. Apoi l-am taiat in bucati potrivite pe care le-am aruncat in ulei incins in care am calit o ceapa maruntita. L-am invartit in ulei pe toate partile pana ce s-a albit frumos, apoi am pus putin delikat si o cana de apa. Am dat focul la potrivit si am lasat asa pe foc vreo 20 minute, adica pana ce ficatul s-a prajit frumos.

Din apa, malai si putina sare am facut o mamaliga... pe care toata lumea stie sa o faca.

Am luat apoi un vas termorezistent, l-am uns bine cu margarina, am pus un pat de mamaliga, cat sa cuprinda si peretii laterali ai vasului, apoi am turnat ficatul in mijloc dupa care l-am acoperit cu restul de mamaliga. Am facut zob-zob doua oua eco :)) si le-am turnat deasupra. Am dat apoi la cuptor pentru vreo 15 minute.


Ficatul de porc impaturit se serveste cald.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de dovlecei si rosii

 Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)

Supa crema de dovlecei si rosii
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca