Morcovul si ceapa se taie felii, apoi se pun intr-un vas impreuna cu vinul spumant, cimbrul si frunza de dafin. Se adauga fileul de vita si se lasa la
Morcovul si ceapa se taie felii, apoi se pun intr-un vas impreuna cu vinul spumant, cimbrul si frunza de dafin. Se adauga fileul de vita si se lasa la marinat cel putin 12 ore. Marinata se pastreaza pentru sos. Untul si uleiul de masline se incing intr-o tigaie, in care se prajesc, pe ambele parti, portiile de file de vita bine scurse. Se flambeaza cu coniac si apoi se sareaza si se pipereaza. Sosul dulce - acrisor merge foarte bine cu acest fel de mancare:
Dupa prajirea portiilor de file de vita se scurge grasimea intr-un vas, asupra careia se toarna marinata, jeleul de gutui si compotul de merisoare si se incalzesc la foc. Se adauga 200 ml smantana lichida si se gatesc pana ajung sa aiba consistenta unui sos vascos. Se adauga piper si se leaga cu unt rece.
Pe farfurii mari, albe, alaturi de cartofi inabusiti sau copti.
Ca doar nu era sa le las sa se strice, pe ele fructele, mai ales ca se si imprietenisera chiar foarte bine.....si de ce nu sa...
Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pereOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj