Fricassee de pui cu mazare si praz (ciulama)

Pieptul se pune la fiert, cam jumatate de ora impreuna cu sarea si foaia de dafin. Se scoate din supa si se taie cubuletze, supa se strecoara si se pu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un kg piept de pui
  • 1 litru apa
  • sare
  • o foaie de dafin
  • 200 g praz (numai partea alba
  • taiata rondele)
  • 40 g unt
  • 40 g faina
  • 200 ml frisca lichida
  • un praf de zahar
  • 250 g mazare boabe (eu am pus congelata)
  • suc de lime dupa gust
  • aditional - feliute de lime pentru decor

Mod de preparare

Pieptul se pune la fiert, cam jumatate de ora impreuna cu sarea si foaia de dafin.

Se scoate din supa si se taie cubuletze, supa se strecoara si se pun deoparte 400 ml.

Intr-o cratita se incinge faina in untul topit, se stinge cu cei 400 ml supa si frisca lichida, se potriveste de sare, zahar si suc de lime.

Se adauga prazul si mazarea si se lasa la foc mic pina sint fierte ( nu dureaza mai mult de 15 minute) dupa acre se pun si cuburile de carne, se mai incing odata.
Se serveste presarat cu feliutze de lime si garnitura de orez

Pofta buna!

Reteta Fricassee de pui cu mazare si praz a fost propusa de Austriaca pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de pui gasiti aici:

Coq au vin,

Piept de curcan cu garnitura de pere,

Puicuta cu vin (à la Jurassiene)

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...