Fricassee de pui cu mazare si praz (ciulama)

Pieptul se pune la fiert, cam jumatate de ora impreuna cu sarea si foaia de dafin. Se scoate din supa si se taie cubuletze, supa se strecoara si se pu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un kg piept de pui
  • 1 litru apa
  • sare
  • o foaie de dafin
  • 200 g praz (numai partea alba
  • taiata rondele)
  • 40 g unt
  • 40 g faina
  • 200 ml frisca lichida
  • un praf de zahar
  • 250 g mazare boabe (eu am pus congelata)
  • suc de lime dupa gust
  • aditional - feliute de lime pentru decor

Mod de preparare

Pieptul se pune la fiert, cam jumatate de ora impreuna cu sarea si foaia de dafin.

Se scoate din supa si se taie cubuletze, supa se strecoara si se pun deoparte 400 ml.

Intr-o cratita se incinge faina in untul topit, se stinge cu cei 400 ml supa si frisca lichida, se potriveste de sare, zahar si suc de lime.

Se adauga prazul si mazarea si se lasa la foc mic pina sint fierte ( nu dureaza mai mult de 15 minute) dupa acre se pun si cuburile de carne, se mai incing odata.
Se serveste presarat cu feliutze de lime si garnitura de orez

Pofta buna!

Reteta Fricassee de pui cu mazare si praz a fost propusa de Austriaca pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de pui gasiti aici:

Coq au vin,

Piept de curcan cu garnitura de pere,

Puicuta cu vin (à la Jurassiene)

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute din somon

M-au tentat mult preparatele lui Laurici si ale lui Alex cu somon. Am reusit sa cumpar un somon proaspat, l-am curatat,...

Chiftelute din somon
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca