Friggione rapid cu perisoare

Se ia o cratita mai inalta, cu capac, si pe fundul ei se pun rosiile scurse, zdrobite putin. Ardeii se spala, se curata de cotor, seminte, filamente s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru friggione: 500 g ceapa aurie
  • 500 g rosii din conserva(pelati)
  • scurse
  • 500 g ardei rosu
  • galben
  • dar nu verde
  • sare
  • piper
  • eventual ardei iute
  • o frunzulita de telina
  • Ingrediente pentru perisoare: 500 g carne de porc
  • mai grasa
  • tocata
  • jumatate de pahar de vin alb
  • sec
  • sare
  • piper boabe
  • un catel de usturoi sau 500 g pasta de carnati

Mod de preparare

Se ia o cratita mai inalta, cu capac, si pe fundul ei se pun rosiile scurse, zdrobite putin.

Ardeii se spala, se curata de cotor, seminte, filamente si se taie bucati mai mari. Se adauga peste rosii.

Ceapa se curata, se spala si se taie si ea bucati mai mari. Se adauga peste rosii si ardei. Se presara un pic de sare.

Se pregatesc perisoarele. Eu am avut pasta de carnat, care ar fi trebuit sa fie ok asa cum era, dar nu eram convinsa, pentru ca nu avea usturoi si nici prea mult vin, asa ca am luat blenderul, am turnat vinul, am adaugat sarea, boabele de piper si usturoiul. Cu zeama obtinuta am framantat carnea.

Am format perisoarele (se paseaza dintr-o mana intr-alta, strangand putin, ca sa se adune, apoi li se da forma rotunda).

Perisoarele se aseaza peste verdeturile taiate, apoi se pune capacul, nimic altceva.

Se pune cratita pe foc mic si se lasa cam 45-60 de minute la fiert. Din cand in cand se mai scutura cratita,sau se amesteca prin ea, usor,ca la pandispan, dar numai dupa ce perisoarele si-au scihmbat culoarea.
Pofta buna!

Reteta Friggione rapid cu perisoare a fost propusa de Bolognese di Cluj pe forum culinar.ro

Alte retete cu perisoare de carne gasiti aici:

Bors de perisoare cu legume si smintina ,

Ciorba ardeleneasca de perisoare ,

Supa de perisoare cu tarhon .

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Pulpa de curcan la cuptor

O friptura simpla, dar frageda si gustoasa, servita cu piure de cartofi si salata de ardei copti. Mai bun nici ca se...

Pulpa de curcan la cuptor
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise