Friggione rapid cu perisoare

Se ia o cratita mai inalta, cu capac, si pe fundul ei se pun rosiile scurse, zdrobite putin. Ardeii se spala, se curata de cotor, seminte, filamente s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru friggione: 500 g ceapa aurie
  • 500 g rosii din conserva(pelati)
  • scurse
  • 500 g ardei rosu
  • galben
  • dar nu verde
  • sare
  • piper
  • eventual ardei iute
  • o frunzulita de telina
  • Ingrediente pentru perisoare: 500 g carne de porc
  • mai grasa
  • tocata
  • jumatate de pahar de vin alb
  • sec
  • sare
  • piper boabe
  • un catel de usturoi sau 500 g pasta de carnati

Mod de preparare

Se ia o cratita mai inalta, cu capac, si pe fundul ei se pun rosiile scurse, zdrobite putin.

Ardeii se spala, se curata de cotor, seminte, filamente si se taie bucati mai mari. Se adauga peste rosii.

Ceapa se curata, se spala si se taie si ea bucati mai mari. Se adauga peste rosii si ardei. Se presara un pic de sare.

Se pregatesc perisoarele. Eu am avut pasta de carnat, care ar fi trebuit sa fie ok asa cum era, dar nu eram convinsa, pentru ca nu avea usturoi si nici prea mult vin, asa ca am luat blenderul, am turnat vinul, am adaugat sarea, boabele de piper si usturoiul. Cu zeama obtinuta am framantat carnea.

Am format perisoarele (se paseaza dintr-o mana intr-alta, strangand putin, ca sa se adune, apoi li se da forma rotunda).

Perisoarele se aseaza peste verdeturile taiate, apoi se pune capacul, nimic altceva.

Se pune cratita pe foc mic si se lasa cam 45-60 de minute la fiert. Din cand in cand se mai scutura cratita,sau se amesteca prin ea, usor,ca la pandispan, dar numai dupa ce perisoarele si-au scihmbat culoarea.
Pofta buna!

Reteta Friggione rapid cu perisoare a fost propusa de Bolognese di Cluj pe forum culinar.ro

Alte retete cu perisoare de carne gasiti aici:

Bors de perisoare cu legume si smintina ,

Ciorba ardeleneasca de perisoare ,

Supa de perisoare cu tarhon .

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere

Pentru că ne plac mult deserturile cu mere și având foarte multe mere de la țară, de data aceasta am ales să...

Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii