Friptura de vitel cu sos vanatoresc

Se fierbe bucata de carne intreaga. Dupa ce e bine fiarta se taie fasii subtiri. Intr-o cratita cu ulei(cam de un deget) se pun bucatile de carne, mor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. carne vitel(vrabioara)
  • 3 morcovi
  • 3 radacini patrunjel
  • 1 telina mica
  • o ceapa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • 2 foi dafin
  • 3 linguri smantana
  • o jumatate cana vin rosu sec
  • ulei

Mod de preparare

Se fierbe bucata de carne intreaga. Dupa ce e bine fiarta se taie fasii subtiri. Intr-o cratita cu ulei(cam de un deget) se pun bucatile de carne, morcovii, patrujelul si telina taiate rondele mai groase si ceapa taiata marunt, sare. Se lasa la pajit un sfert de ora, amestecand din cand in cand. Se adauga apa fiarta in oala cat sa acopere continutul si se lasa la fiert cu capac, la foc mic, pana se fierb legumele. Cand e gata se scoate carnea. Legumele se strecoara, pastrand sosul. Legumele se mixeaza. Intr-o oala se pune 1 lingura zahar si se caramelizeaza, apoi se adauga 1 lingura ulei, 1 lingura faina, legumele mixate, sosul de pe ele si se lasa la fiert amestecand continuu. Se mai adauga piper, foile de dafin, smantana, vinul si se lasa sa mai dea un clocot. La sfarsit se adauga carnea.
Se serveste cu macaroane

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Flatbread cu branzeturi si rosii

Adică o pâine plată, cu roșii și brânzeturi, un fel de pizza Margherita! ;) Deja am preparat-o a doua oară,...

Flatbread cu branzeturi si rosii
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca