Hasenpfeffer (ragout de vinat)

1. Portionam carnea, o frecam cu sare si piper, apoi o tavalim prin faina. 2. Prajim cepele si costita in uleiul incins, scoatem si lasam pina la urma

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg iepure
  • sare
  • piper
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 150 g costita taiata patratele
  • 5 cepe mici taiate pe jumatate
  • 2 catei usturoi taiati marunti
  • o felie lamaie
  • 1/4 l vin rosu
  • rozmarin
  • Thymian (Thymus vulgaris)
  • 3-4 boabe piment
  • 3-4 boabe piper
  • 1 buc. cuisoare
  • 2 boabe ienupar
  • 2 lingurite gem(jeleu) de coacaze rosii
  • 2 cl cognac
  • aprox. 1/4 l supa/zeama de vinat(eu am luat de la pachetel
  • anume supa normala de vita)

Mod de preparare

1. Portionam carnea, o frecam cu sare si piper, apoi o tavalim prin faina.

2. Prajim cepele si costita in uleiul incins, scoatem si lasam pina la urma cand va urma sosul.

3. Acum, tot in oala asta si cu uleiul ce a ramas in ea prajim carnea pe toate partile.

4. Cind carnea este toata prajita, punem usturoiul si felia de lamiie. Lasam numai putin la prajit si adaugam vinul rosu. Punem acum toate mirodenile, Thymianul si Rosmarinul, gemul de coacaze si coniacul.

5. Punem capacul la oala si lasam vreo 50 min la temperatura mica, sa clocoteasca incet. Din cind in cind putem sa punem ceva supa. Eu am pus-o toata, dar treptat.

6. Pasam sosul obtinut prin strecuratoare si lasam sa fiarba pina la consistenta dorita de noi.

7. O potrivim de sare si piper, adaugam ceapa si costita prajita la inceput, amestecam si turnam peste carnea tinuta la cald.
Noi am servit cu cartofi fierti, dar se poate servi si cu varza de Bruxelles.

Reteta Hasenpfeffer a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de iepure gasiti aici:

Friptura de iepure cu legume,

Iepure cu bureti iuti,

Iepure la cuptor si garnitura de toamna

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Pentru  un pranz usor am pregatit un salau cu legume.

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii