Hasenpfeffer (ragout de vinat)

1. Portionam carnea, o frecam cu sare si piper, apoi o tavalim prin faina. 2. Prajim cepele si costita in uleiul incins, scoatem si lasam pina la urma

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg iepure
  • sare
  • piper
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 150 g costita taiata patratele
  • 5 cepe mici taiate pe jumatate
  • 2 catei usturoi taiati marunti
  • o felie lamaie
  • 1/4 l vin rosu
  • rozmarin
  • Thymian (Thymus vulgaris)
  • 3-4 boabe piment
  • 3-4 boabe piper
  • 1 buc. cuisoare
  • 2 boabe ienupar
  • 2 lingurite gem(jeleu) de coacaze rosii
  • 2 cl cognac
  • aprox. 1/4 l supa/zeama de vinat(eu am luat de la pachetel
  • anume supa normala de vita)

Mod de preparare

1. Portionam carnea, o frecam cu sare si piper, apoi o tavalim prin faina.

2. Prajim cepele si costita in uleiul incins, scoatem si lasam pina la urma cand va urma sosul.

3. Acum, tot in oala asta si cu uleiul ce a ramas in ea prajim carnea pe toate partile.

4. Cind carnea este toata prajita, punem usturoiul si felia de lamiie. Lasam numai putin la prajit si adaugam vinul rosu. Punem acum toate mirodenile, Thymianul si Rosmarinul, gemul de coacaze si coniacul.

5. Punem capacul la oala si lasam vreo 50 min la temperatura mica, sa clocoteasca incet. Din cind in cind putem sa punem ceva supa. Eu am pus-o toata, dar treptat.

6. Pasam sosul obtinut prin strecuratoare si lasam sa fiarba pina la consistenta dorita de noi.

7. O potrivim de sare si piper, adaugam ceapa si costita prajita la inceput, amestecam si turnam peste carnea tinuta la cald.
Noi am servit cu cartofi fierti, dar se poate servi si cu varza de Bruxelles.

Reteta Hasenpfeffer a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de iepure gasiti aici:

Friptura de iepure cu legume,

Iepure cu bureti iuti,

Iepure la cuptor si garnitura de toamna

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele din ovaz si quinoa

retete de post creative Bune, bune de tot, daca nu le-as fi facut eu, nu mi-as fi dat seama ca nu sunt cu carne ! Gustul...

Chiftele din ovaz si quinoa
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa