Musaca de vinete cu carne de vita

Musaca de vinete cu carne de vita este o mancare deosebita pe care o puteti pregati in orice anotimp.

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 800 g carne de vita
  • 2
  • 5 kg vinete
  • 300 g ulei
  • 50 g morcovi
  • 100 g cartofi
  • 300 g ceapa
  • 3 oua
  • 200 g smantana
  • 100 g faina
  • 400 g rosii
  • 500 ml supa de oase
  • 2 legaturi verdeata
  • 50 g bulion de rosii
  • piper
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Musaca de vinete cu carne de vita este o mancare deosebita pe care o puteti pregati in orice anotimp. Vinetele se taie felii cu grosimea de 1 cm, se oparesc si se aseaza pe o planseta inclinata ca sa se scurga de zeama.Dupa ce s-au scurs, sesterg cu un prosop curat, se dau prin faina, si se prajesc in ulei pe ambele parti.Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu morcovii, cartofii cruzi, ceapa calita, sare si piper si se prajeste in uleiul ramas,adaugandu-se din cand in cand supa de oase amestecata cu bulion, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba circa o ora. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

 

Dupa ce s-a racit, se adauga ouale si verdeata tocata si se amesteca bine. Se unge cu ulei o tava cu marginile mai inalte, se aseaza un rand de vinete, peste care se aseaza un strat de carne, apoi alt rand de vinete si se continua pana ce se epuizeaza carnea si vinetele si avand grija ca ultimul strat sa fie de vinete.Se da tava la cuptor pe timp de 30 minute, se toarna apoi peste musaca un sos preparat din bulion, supa de oase ramasa, smantana, faina ramasa, sare si piper. Rosiile setaie felii, se aseaza pe deasupra.Se da vasul cu musacaua de vinete din nou la cuptor la foc potrivit si se lasa pana ce sosul scade


Musaca de vinete cu carne de vita se serveste calda.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tortul nostru brownie

De mult timp planuiesc cu fetita mea sa executam un tort brownie. Ne place foarte mult brownie. Am incercat brownie cu crema...

Tortul nostru brownie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca