Puiul tandoori este o reteta culinara inspirata din bucataria indiana, foarte aromata si usor de preparat. Daca nu aveti condimentul tandoori masala, puteti oricand sa vi-l faceti singuri.
In prima faza am amestecat iaurtul sarea si condimentele, obtinand o pasta pe care am lasat-o deoparte pentu ca aromele sa se combine bine. Am tocat mic ceapa si usturoiul. Am taiat fasii pieptul de pui si l-am pus la calit, in 4 linguri de ulei, la temperatura medie, pana cand carnea s-a albit. Am adaugat ceapa si usturoiul si le-am calit bine impreuna, pana cand ceapa a devenit sticloasa. Am adaugat pasta de iaurt si condimente si sosul de rosii si le-am lasat sa fiarba inca 5 minute amestecand continuu.
Am adaugat smantana, apoi am pus untul si l-am lasat sa se topeasca, amestecand usor pentru omogenizare. Pentru ca smantana mea a fost cam dulce, la sfarsit eu am mai adaugat o lingurita de mustar si 2 linguri de suc de lamaie proaspata.
Se poate servi cu orez fiert. Pofta buna! Reteta Pui tandoori a fost propusa de Narnia pe forum culinar.ro
Sa iubeasca oare cineva atat de mult aceasta combinatie incat sa-i dedice retete intregi? Daaaa...asta-s eu...si nu ma schimb...
Tarta de mamaliguta cu branzaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj