Pui tandoori

Puiul tandoori este o reteta culinara inspirata din bucataria indiana, foarte aromata si usor de preparat. Daca nu aveti condimentul tandoori masala, puteti oricand sa vi-l faceti singuri.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g piept de pui
  • o ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 50 g unt
  • 150 ml smantana lichida
  • 7 linguri suc rosii. Un amestec din: 5 linguri pline de iaurt mai gras 3
  • 7% grasime (250 g)
  • 2 lingurite mustar
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita chili
  • 1 lingurita boia dulce
  • o jumatate lingurita sare
  • 3 linguri pline de amestec de condimente pentru tandoori (eu am cumparat amestecul gata facut
  • dar poate fi facut in casa combinand : sare
  • chimion
  • mustar
  • ghimbir
  • coriandru
  • scortisoara
  • usturoi
  • boia
  • ceapa
  • molotru
  • chili
  • piper negru ).

Mod de preparare

In prima faza am amestecat iaurtul sarea si condimentele, obtinand o pasta pe care am lasat-o deoparte pentu ca aromele sa se combine bine. Am tocat mic ceapa si usturoiul. Am taiat fasii pieptul de pui si l-am pus la calit, in 4 linguri de ulei, la temperatura medie, pana cand carnea s-a albit. Am adaugat ceapa si usturoiul si le-am calit bine impreuna, pana cand ceapa a devenit sticloasa. Am adaugat pasta de iaurt si condimente si sosul de rosii si le-am lasat sa fiarba inca 5 minute amestecand continuu.

Am adaugat smantana, apoi am pus untul si l-am lasat sa se topeasca, amestecand usor pentru omogenizare. Pentru ca smantana mea a fost cam dulce, la sfarsit eu am mai adaugat o lingurita de mustar si 2 linguri de suc de lamaie proaspata.


Se poate servi cu orez fiert. Pofta buna! Reteta Pui tandoori a fost propusa de Narnia pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta de mamaliguta cu branza

Sa iubeasca oare cineva atat de mult aceasta combinatie incat sa-i dedice retete intregi? Daaaa...asta-s eu...si nu ma schimb...

Tarta de mamaliguta cu branza
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca