Pulpa de porc cu prune uscate-afumate si gutui

Se taie carnea cuburi cam 3-4 cm fiecare, se pune într-o tigaie de diametru mai mare si putin mai adâncã, putin ulei de floarea soarelui, recomanda

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne (pulpã de porc cu putina grasime)
  • 30 de prune uscate si afumate
  • 1 gutuie maricica taiata cubulete
  • Sos de soia 1 lingurã (sau Worchester)
  • 1 legaturã de patrunjel si una de mãrar verde(nu prea mare)
  • Suc de rosii 250 ml
  • 1 cãtel de usturoi mai mare
  • 1 foaie de dafin
  • Chilli dulce chinezesc (depinde cât de tare vrem sã o iutim)
  • ½ linguritã de scortisoarã mãcinatã sau mai putin(nu exagera!)
  • Notã: nu se foloseste sare deoarece sosul de soia este sãrat!!!

Mod de preparare

Se taie carnea cuburi cam 3-4 cm fiecare, se pune într-o tigaie de diametru mai mare si putin mai adâncã, putin ulei de floarea soarelui, recomandat este cel de porumb, se încinge usor si se adaugã carnea împreunã cu prunele lãsându-le sã se cãleascã usor cam 5 minute, dupã care se adaugã apã, sã fie putin acoperite, se adaugã acum sosul de soia si frunza de dafin si cubuletele de gutuie care au fost si ele tãiate la fel ca si carnea, se pune un capac deasupra si se lasa sã se înnãbuse pânã se înmoaie carnea, se va evita amestecarea compozitiei cu lingura, se poate aplica tehnica de scuturare usoarã cu ajutorul tigaiei, deoarece se pot distruge cuburile de gutuie. Dupã ce apa a scãzut se adaugã 250 ml de suc de rosii, sã fie de o calitate mai bunã, mãrarul, chilli dulce dupã preferintã dar cu mare atentie(este un sos foarte iute), peste ele se presarã acum scortisoara, se amestecã cu grijã, la foc potrivit se face totul!(puetrea focului se regleazã foarte simplu: când compozitia din tigaie ajunge sã stropeascã aragazul atunci aveti un foc prea puternic, deci este recomandat sã rãmânã pe cât posibil în tigaie). Se mai lasã sã fiarba împreunã cam 10 minute, trebuie sã se formeze un sos de consistentã usoarã, se zdrobeste cãtelul de usturoi si se adaugã în amestecul din tigaie, se presarã pãtrunjelul verde tocat dar nu foarte mãrunt, si se opreste focul.
Se serveste cu mãmãligutã caldã si cu salatã de gogonele murate.

Salata de gogonele este foarte simplã: se taie felii gogonelele, se aseazã pe o farfurie, se toarnã peste ele putin ulei de mãsline si se mai presarã putin piper negru mãcinat!

POFTÃ BUNÃ!!!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Steluțe sărate a la Timea

Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să...

Steluțe sărate a la Timea
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca