Pulpe de rata umplute

1. Scoatem grasimea si osul din partea de sus a pulpei, iar de pe langa osul care ramane, scoatem carnea astfel incat sa ramana un strat uniform de pi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 pulpe de rata
  • 4 felii de sunca Praga
  • carnea de pe oasele care se scot de la pulpe
  • cateva boabe de fistic
  • 1 galbenus
  • paine alba uscata
  • lapte
  • unt
  • 2 frunze de salvie
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 4 polonice de fond de rata brun (asa zic ei in reteta
  • eu am pus la fiert grasimea si oasele de la pulpe
  • si am facut rapid o supa)
  • 2 lingurite de otet balsamic
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 telina (nu aveam)
  • unt

Mod de preparare

1. Scoatem grasimea si osul din partea de sus a pulpei, iar de pe langa osul care ramane, scoatem carnea astfel incat sa ramana un strat uniform de piele si carne, pe care sa putem sa-l rulam usor.

2. Pregatim umplutura :

Carnea scoasa de pe pulpe se prajeste impreuna cu salvia (am pus niste condimente de pui) in putin unt, apoi se adauga si sunca taiata felii,

carnea impreuna cu sunca se taie marunt sau se poate pasa cu mixerul.

3. Se amesteca cu galbenusul, fisticul taiat marunt, patrunjelul tocat, feliile de paine inmuiate in lapte si scurse:pe care o punem peste pulpe si apoi tragem usor marginile si ne pregatim de cusut.

4. Se pun in tigaie si se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc usor, apoi se pun intr-un vas care va merge la cuptor.

Sosul i

5. Intre timp, in uleiul respectiv se pun legumele taiate si se tin la cuptor cca 30 minute, sau pana cand s-au rumenit frumos.

6. Se scot pulpele si se pastreaza calde, iar sosul se paseaza si se mai pune pe foc pana se mai ingroasa, se strecoara, pulpele se taie felii si se servesc cu sos si legume.
Pofta buna!

Reteta Pulpe de rata umplute a fost propusa de crisa78 pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de rata gasiti aici:

Rata cu sos dulce acrisor,

Piept de rata cu portocale,

Rata lacuita

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca