Rata marinata cu legume

Pentru marinata: Pieptul de rata se taie fasii mari. Fasiile se ung cu curry si se presara cu oregano, busuioc si cimbru, dupa gust. Se pun intr-o far

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 piept de rata
  • 250-300 ml vin spumant sec
  • curry
  • oregano
  • busuioc
  • cimbru
  • usturoi
  • 1 ardei gras de dimensiuni medii
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov mic
  • 1 cartof
  • ulei
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Pentru marinata:

Pieptul de rata se taie fasii mari. Fasiile se ung cu curry si se presara cu oregano, busuioc si cimbru, dupa gust. Se pun intr-o farfurie adanca si se toarna vinul spumant sec deasupra. Se mai adauga si cativa catei de usturoi (2-3) taiati felii mari.

Se lasa la marinat 2-3 ore.

Preparare:

Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga fasiile de rata, scurse, impreuna cu ardeiul, ceapa, morcovul si cartoful - taiate felii subtiri (julien). Pieptul de rata se prajeste bine si cand se rumeneste se adauga si sosul de la marinata. Se mai lasa cateva minute (2-3) pe foc mic, sa fiarba.
Se serveste cu orez alb.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca