Rulada de curcan cu ciuperci si mamaliguta

Rulada de curcan cu ciuperci si mamaliguta este o reteta cu carne delicioasa. Pentru aceasta reteta de rulada aveti nevoie de circa cca 500g de piept de curcan.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru rulada:
  • cca 500g de piept de curcan
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 fir de usturoi verde( se pot inlocui cu ceapa si ust. uscat)
  • o cescuta de prune uscate
  • desfacute de pe sambure/ stafide
  • 1 lingura mustar
  • 1 morcov feliat pe lung
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • optional(pt consistenta) se poate adauga un pumn de orez fiert
  • Pentru ciuperci:
  • 1kg ciuperci Pleurotus
  • 200ml smantana dulce pentru gatit
  • 50ml vin alb sec/demisec sau coniac
  • sare
  • piper
  • 1lingurita amidon/faina

Mod de preparare

Rulada de curcan cu ciuperci si mamaliguta este o reteta cu carne delicioasa. Pentru aceasta reteta de rulada taiati pieptul intr-o felie dreptunghiulara si apoi o bateti bine cu ciocanul de sitele. Se unge carnea cu mustar, se condimenteaza si apoi se pun celelalte ingrediente. Se ruleaza si se fixeaza cu scobitori daca e nevoie. Rulada de curcan se pune apoi in tava cu lipitura in jos. Se mai presara ceva piper si sare si cateva rosii cherry sau felii de rosii.
Ciupercile se taie fasiute si se pun in tava. Acoperiti totul cu putin vin sau apa. Rulada de curcan se da la cuptor cam o ora jumatate, pana rulada este gata. Cam pe la jumatatea timpului de coacere, se scot ciupercile din cuptor, ramanand rulada. Se face un sos din faina, smantana si sosul lasat de ciuperci, se sareaza, pipereaza si se adauga vinul sau coniacul. Se fierbe cateva minute, apoi se adauga ciupercile si se opreste focul.


Rulada de curcan se taie rondele si se aseaza pe platou alaturi de o lingura buna de ciuperci in sos si mamaliguta calda.
Pentru aceasta reteta, as avea nevoie de un nou vas Vitesse pentru friptura de pe www.pentrugatit.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca