Rulada de vita cu spanac si stafide

Se spala spanacul, se stoarce si se oparaste si se toaca. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se caleste in 20 g de unt topit si cand devin sticloase

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 felii de pulpa de vita
  • 500 g spanac
  • 100 g de stafide
  • 100 g de ciuperci feliate
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • nucsoara macinata
  • piper
  • 125 ml de vin rosu
  • 125 ml de supa de carne
  • 1-2 linguri de mustar iute
  • 100 g smantana
  • 1 galbenus
  • 2 rosii
  • patrunjel
  • 1 lingura de unt sau untdelemn

Mod de preparare

Se spala spanacul, se stoarce si se oparaste si se toaca.

Ceapa si usturoiul se taie marunt si se caleste in 20 g de unt topit si cand devin sticloase se adauga spanacul, vinul, stafidele si ciupercile calite separat. Se lasa pe foc si se amesteca incontinuu pana nu mai au zeama deloc.

Se pune sare, nucsoara si condimente dupa gust.

se bat feliile de car si se ung cu mustar si se pune piper deasupra.

Pe fiecare bucata se pune o lingura de umplutura, se ruleaza si se fixeaza cu scobitori.

Se dau rulourile prin faina. Se toaca patrunjelul, rosiile se oparesc si se tau cuburi.

in 20 gr de unt topit, se adauga patrunjelul si se prajeste in el ruladele.

Dupa ce s-au prajit, se adauga rosiile si supa de carne si se pune capacul, iar pentru aproximativ 15 minute se lasa la fiert.

Dupa acest timp, se scot ruladele si se pun in folie de aluminiu, si se pun cateva munite la cuptor.

Se stresoara sosul si se amesteca cu 2 lingurite de mustar, cu smantana si se pune putin sosul la fiert.

Se adauga galbenusul frecat cu cateva linguri de sos.
Rulourile se tau felii, si pe langa se serveste cu sosul facut.

Pofta buna!

Alte retete culinare cu carne:

Rulade gourmet din cotlete de miel,

Rulada de miel cu spanac,

Friptura de miel coroana,

Miel in crusta de mustar

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata orientala cu penne

Nu m-am gandit niciodata ca pastele pot fi atat de bune chiar si in salate. Merita sa faceti o incercare! Pentru aceasta...

Salata orientala cu penne
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca