Slambuc la ceaun

Prajim slanina taiata cubulete si prajim in ea pastele late. Adaugam ceapa taiata marunt si le prajim impreuna. Presaram cu sare si boia si diluam c

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g untura de porc (mangalita)
  • 200 g slanina afumata
  • 2 cepe rosii
  • 3 kg paste late
  • 80 g boia
  • 3 kg cartofi taiati cubulete
  • sare
  • ardei iute (intreg
  • ca sa-l putem scoate)

Mod de preparare

Prajim slanina taiata cubulete si prajim in ea pastele late.

Adaugam ceapa taiata marunt si le prajim impreuna.

Presaram cu sare si boia si diluam cu 2 l de apa.

Adaugam cartofii si amestecand continuu fierbem pana se ingroasa.

Cand deja fierbe in suc propriu, invartim ceaunul in asa fel incat pastele late sa formeze o galusca mare (sfat: daca amestecul este prea gros sau uscat putem dilua cu putina apa).

Se spune ca daca ceaunul este invartit de 32 de ori atunci slambuc-ul va fi perfect.
Alte retete recomandate:

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...