Budinca de cartofi cu sos de cascaval

Cartofii fierti in coaja cu o zi inainte se curata si se rad pe razatoare. Se amesteca apoi cu sarea, galbenusul, smintina si albusul batut spuma. Se

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4-5 buc. cartofi
  • 1 ou
  • 1-2 linguri smintina
  • sare
  • putin unt si faina pentru tapetat tava. Sosul: 1 ceasca supa de carne
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri cascaval ras
  • sare

Mod de preparare

Cartofii fierti in coaja cu o zi inainte se curata si se rad pe razatoare. Se amesteca apoi cu sarea, galbenusul, smintina si albusul batut spuma. Se pune aceasta compozitie intr-o forma de budinca, unsa cu unt si presarata cu faina. Se fierbe o ora in abur (intr-un alt vas cu apa clocotita). Apoi se rastoarna pe un platou adinc. Se prepara sosul: se pune la fiert supa de carne cu untul si cascavalul ras si se lasa sa fiarba pina se ingroasa. Se toarna acest sos peste budinca, cind se serveste la masa.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Tuxedo

Am pregatit pentru Mos Craciun o prajitura tare buna!  Initial am vrut sa fac tort, Tortul Tuxedo, dar pe parcurs m-am...

Prajitura Tuxedo
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca