Budinca de cartofi cu sunca si oua

Se fierb cartofii curatiti in apa cu sare, cu atita apa cit sa-i acopere. Se trec fierbinti prin masina de presat sau se sfarima cu o lingura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 100 g unt
  • 1 ceasca lapte
  • 250 g
  • sunca
  • 2 oua
  • sare

Mod de preparare

Se fierb cartofii curatiti in

apa cu sare, cu atita apa cit sa-i acopere. Se trec

fierbinti prin masina de presat sau se sfarima cu o

lingura de lemn. Se adauga 50 g unt, laptele clocotit

si se bat bine pentru a se obtine o spuma. Se pune un galbenus si jumatate, sunca taiata marunt si albusurile batute

spuma. Se unge o forma cu unt. Se toarna compozitia,

iar pe deasupra se unge cu restul de galbenus

amestecat cu citeva picaturi de apa si se presara

restul de unt taiat bucatele. Se coace la cuptor

incins pina se rumeneste. Se poate inlocui sunca cu

umplutura de carne.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii