Budinca de cartofi cu sunca si oua

Se fierb cartofii curatiti in apa cu sare, cu atita apa cit sa-i acopere. Se trec fierbinti prin masina de presat sau se sfarima cu o lingura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 100 g unt
  • 1 ceasca lapte
  • 250 g
  • sunca
  • 2 oua
  • sare

Mod de preparare

Se fierb cartofii curatiti in

apa cu sare, cu atita apa cit sa-i acopere. Se trec

fierbinti prin masina de presat sau se sfarima cu o

lingura de lemn. Se adauga 50 g unt, laptele clocotit

si se bat bine pentru a se obtine o spuma. Se pune un galbenus si jumatate, sunca taiata marunt si albusurile batute

spuma. Se unge o forma cu unt. Se toarna compozitia,

iar pe deasupra se unge cu restul de galbenus

amestecat cu citeva picaturi de apa si se presara

restul de unt taiat bucatele. Se coace la cuptor

incins pina se rumeneste. Se poate inlocui sunca cu

umplutura de carne.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cozonac floare cu Finetti

Cozonac floare cu Finetti
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca