Cartofi copti cu fistic si sos de leurda

Azi va propun un fel de mancare care poate fi servit foarte bine la pranz dar si la cina . Este rapid , gustos si se poate face de post prin inlaturarea parmezanului . Primavara imi place sa-mi incarc bateriile mergand prin padure sau pe dealurile din jurul localitatii. Stiu un loc unde creste leurda si unde an de an merg sa culeg . O gatesc cu spanac si urzici , sau doar simpla cu sos de soia si amidon de porumb sau o folosesc ,des, in salate crude . Imi place gustul ei usor intepator care aduce a usturoi ,dar cel mai mult imi place cand ajung in locul unde creste si simt mirosul primaverii . Cum calci printre leurda si flori albastre, galbene ,albe si violet simti cum te umpli de energie. De aceasta data am folosit leurda pentru a face un sos simplu, dar foarte bun

Portii
3
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 gr cartofi rosii
  • -50 gr fistic
  • -50 gr parmezan razuit
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingura ulei
  • Pt sos
  • -o mana buna de leurda
  • -1 avocado
  • -1 lamaie
  • -2 linguri ulei masline

Mod de preparare

Cartofii i-am curatat de coaja si spalat in apa rece. Eu i-am taiat in patru pe lungime si i-am pus la uscat pe prosoape de hartie(este foarte important sa nu fie uzi cand ii punem in cuptor ). Am asezat cartofii in tava am pus peste ei uleiul, sare si piper si cu mana am intors cartofii pe toate partile in asa fel incat uleiul si condimentele sa ajunga pe toti. Am incins cuptorul la 200 grade si am pus tava cu cartofi in cuptor pana s-au inmuiat si au format o crusta deasupra . Am scos tava din cuptor , am presarat fisticul taiat grosier peste si parmezanul razuit si am dat tava din nou la cuptor pentru 10 minute maxim . Leurda spalat si zvantata am taiat-o marunt cu un cutit . Avocado l-am taiat cubulete mici Intr-un castron am pus leurda , avocado si am stors zeama de lamaie peste ele . Am asezonat cu sare si piper si deasupra uleiul de masline . Am amestecat si am servit cu cartofii calzi .

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu pui si ciuperci brune

Tarte si placinte rumenite si iscusite O bunatate de placinta, cu un aluat usor de preparat, si-o umplutura grozava!

Placinta cu pui si ciuperci brune
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii