Cartofii se spala cu grija, se freaca, se sterg sa fie uscati, se taie in doua si suprafata neteda se cresteaza adanc, ca pogacile (cu linii paralele
Cartofii se spala cu grija, se freaca, se sterg sa fie uscati, se taie in doua si suprafata neteda se cresteaza adanc, ca pogacile (cu linii paralele orizontale si verticale).
Se freaca uleiul cu mustarul pana cand compozitia devine onctuoasa, se adauga usturoiul pisat, lamaita, dupa gust sare si piper proaspat macinat si cu acest sos se unge fiecare cartof pe partea crestata.
Se asaza intr-un vas termorezistent sau in tava de copt, se dau la cuptorul preincalzit la 180°C si se rumenesc 40 – 45 de minute la foc potrivit, se urmareste sa fie copti. Dupa ce se scot din cuptor se lasa sa se raceasca cateva minute, pentru se presara cu patrunjel verde tocat, apoi se pot servi. Sunt intr-adevar buni numai proaspeti.
Se pot folosi ca garnitura la gratar, carne natur, la cina porcului sau asa simpli – cu salata de cruditati, acritura – sunt foarte buni pentru o cina usoara.
Alte retete recomandate
Salata orientala
Salata de cartofi
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti