Cartofi copti cu salata de ierburi aromate

Cartofii copti cu salata de ierburi aromate pot servi drept preparat pentru un mic dejun mai sofisticat, sau ca si garnitura la diverse feluri de carne.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • 1kg cartofi (mai mici)
  • o lingura boabe de coriandru
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei fin
  • Pentru salata:
  • cateva frunze de salata verde (eventual de ruccola)
  • 1/2 legatura de busuioc
  • 1/2 legatura de patrunjel verde
  • cateva frunze de macris
  • 2 fire de menta
  • 2 catei de usturoi
  • o ceapa rosie
  • 6 linguri otet aromat
  • 3 linguri ulei
  • zahar
  • 80g branza telemea proaspata.

Mod de preparare

Se spala cartofii, se scurg bine, se ung cu ulei si pe urma se tavalesc printr-un amestec de sare, piper si boabe de coriandru pisate. Se pun intr-o tava, se baga la cuptor si se coc 45-50 de minute. Se curata salata si se spala, se spala toate verdeturile si se scutura bine de apa. Se aleg frunzele (cele mai mari se mai rup in bucatele), ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt. Se prepara o marinata din doua linguri de otet, ulei, sare si piper, se toarna peste verdeturi, se amesteca bine si deasupra se presara telemeaua faramitata. Se stropesc cartofii copti cu restul de otet si se servesc cu salata.


Se va servi cu sosul preferat sau langa un fel de carne.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

 Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam...

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca