Cartofii se fierb in coaja, se curata, se taie in rondele subtiri, si rondelele in cuburi. Se prepara o vinegreta placuta din otet, zahar si putina sa
Cartofii se fierb in coaja, se curata, se taie in rondele subtiri, si rondelele in cuburi. Se prepara o vinegreta placuta din otet, zahar si putina sare. Cartofii se pun in vinegreta si se lasa o jumatate de ora sa se intrepatrunda gusturile. Intre timp se prepara sosul.
Maioneza se amesteca cu chefir, vin, ceapa verde taiata marunt, sare, se condimenteaza cu piper. Ceapa se taie in cuburi mici, se sareaza si se lasa sa se inmoaie 15 minute. Gelatina se pune intr-o cratita mica si dupa o scurta inmuiere pe flacara mica, amestecand-o continuu, se topeste. Sosul se trece intr-o salatiera adanca, se apun si cartofii scursi, ceapa (nu se stoarca) si la urma, gelatina. O tava dreptunghiulara ingusta se tapeteaza cu folie de aluminiu asa incat sa treaca de margini, se desarta cartofii cu maioneza pe folia de aluminu, se acopera si suprafata, se pune la frigider sa se intareasca. La servire, se rastoarna pe o scandura de bucatarie si se taie felii.
Alte retete recomandate
Tocanita de pui
Dovlecei umpluti
Ciorba radauteana
Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti