Cartofi deliciosi cu carne

Pentru cartofi deliciosi cu carne se taie carnea in bucati potrivite. Se prajesc in cratita cu ceapa taiata marunt si cu o lingura de untura.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g carne
  • 1
  • 250 kg cartofi
  • 1 lingura untura
  • 2 cepe mijlocii
  • verdeata
  • 4 rosii sau
  • 1 lingura de bulion
  • sare.

Mod de preparare

Pentru cartofi deliciosi cu carne se taie carnea in bucati potrivite. Se prajesc in cratita cu ceapa taiata marunt si cu o lingura de untura. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Cand ceapa incepe sa se  ingalbeneasca, se pune sare si putina apa calda. Se lasa sa fiarba o ora, turnand din cand in cand putina apa calda. Se curata cartofii si se taie in lung.
Pentru a nu se sfarama, cartofii trebuie frecati cu putina sare inainte de a fi pusi in cratita cu carne. Se mai adauga in mancare marar sau patrunjel tocat fin si putin bulion de rosii sau boia de ardei, pentru culoare. Cand cartofii sunt aproape gata, se pune cratita pentru o jumatate de ora la cuptor. Cartofii nu se amesteca cu lingura ca sa nu se sfarime, ci se clatina numai din cand in cand cratita, pentru a nu se prinde de fund. Mancarea nu trebuie sa fie prea scazuta.


Cartofii cu carne se servesc calzi.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Baigli

Baigli este o reteta ungureasca de cozonac cu o umplutura generoasa de nuca sau mac. Eu am facut reteta de la  o buna...

Baigli
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii