Cartofi fierti in lapte cu smantana

Cartofii fierti in lapte cu smantana este o mancare de cartofi simpla si delicioasa. Se spala cartofii si se pun la fiert cu apa rece. Se adauga putina sare.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi chifle
  • 2 cesti lapte
  • 1 lingura unt
  • 1 ceasca smantana
  • sare.

Mod de preparare

Cartofii fierti in lapte cu smantana este o mancare de cartofi simpla si delicioasa. Se spala cartofii (de preferinta cartofi chifle) si se pun la fiert cu apa rece. Se adauga putina sare. Se lasa sa fiarba circa 20 de minute, pana incep sa se moaie. Intr-o alta cratita cu fund gros se pune sa fiarba laptele. Cartofii fierti se curata de coaja, se taie felii si se pun in laptele clocotit, cu o lingura de unt. Se lasa sa mai fiarba la foc mic un sfert de ora. Laptele trebuie sa fie bine scazut. Se adauga smantana, miscand cratita, ca sa cuprinda cartofii. Se mai tin 5 — 6 rninute la foc.


Cartofii cu smantana se servesc fierbinti.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...