Cartofi "frantuzesti"

Se fierb ouale si cartofii, in coaja, dar sa nu fie sfaramiciosi. Dupa ce se racesc se taie felii, atat ouale cat si cartofii. Se aseaza in straturi,

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • cartofi
  • oua
  • beanza
  • smantana
  • sare piper
  • unt/ulei

Mod de preparare

Se fierb ouale si cartofii, in coaja, dar sa nu fie sfaramiciosi. Dupa ce se racesc se taie felii, atat ouale cat si cartofii. Se aseaza in straturi, intr-un vas cepoate fi introdus la cuptor, astfel: un strat cartofi, un strat oua, branza de oaie framantata si se incheie mereu cu un strat de felii subtiri de unt foarte rece. Se adauga, de asemenea, la fiecare strat cate o lingura de smantana, iar sarea si piperul se pun dupa gust. Se da la cuptor cam 1/2 ora.
Se servesc foarte calzi.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos