Cartofi gratinati

Se caleste ceapa si usturoiul in uleiul incins. Se curata, se spala si se taie felii cartofii, apoi se asaza intr-o forma de sufleu. Se adauga ceapa,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ulei
  • 2 cepe
  • 1 catel de suturoi
  • 1
  • 2 kg cartofi
  • 200 ml supa fierbinte
  • 250 ml smantana
  • sare
  • piper
  • 1 praf nucsoara

Mod de preparare

Se caleste ceapa si usturoiul in uleiul incins. Se curata, se spala si se taie felii cartofii, apoi se asaza intr-o forma de sufleu. Se adauga ceapa, usturoiul si un amestec format din supa, smantana si condimente. Se introduce forma in cuptor si se lasa la gratinat 45-50 de minute.


Mancarea se serveste calda.
Alte retete culinare:
Placinta cu dovleac
Legume la cuptor
Cartofi la cuptor

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!