Cartofi gratinati cu cascaval si oua

Cartofii gratinati cu cascaval si oua sunt mancaruri de cartofi delicioase. Cartofii se curata, se spala, se taie felii si se introduc in apa cu sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cartofi - 1
  • 3 kg
  • faina - 50 g
  • margarina/unt - 100 g
  • lapte - 200 ml
  • oua - 2 bucati
  • cascaval - 100 g
  • pesmet - 25 g
  • sare dupa gust
  • 1/2 cub MAGGI de gaina

Mod de preparare

Cartofii gratinati cu cascaval si oua sunt mancaruri de cartofi delicioase. Cartofii se curata, se spala, se taie felii si se introduc in apa cu sare. Se fierb si se scurg. Faina si pesmetul se cern. Ouale se spala sub jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. in 75 g de margarina (sau unt) incalzita se adauga faina dizolvata in lapte si sare; se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se fierbe 10-12 minute, impreuna cu jumatatea de cub MAGGI. Feliile de cartofi se amesteca cu sosul obtinut, 50 g cascaval, oua si sare. in tava unsa cu 10 g margarina (sau unt) si tapetata cu pesmet se aseaza compozitia, se niveleaza suprafata si se adauga restul de cascaval si 15 g de margarina (sau unt). Se introduce la cuptor pentru gratinare.

Cartofii gratinati cu cascaval si oua se servesc calzi.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura tiganeasca de porc- la gratar

 De mult timp poftem la aceasta fripturica vazuta la prietena noastra Mitinita....

Friptura tiganeasca de porc- la gratar
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca