Cartofi in sos alb

Se fierb cartofii, dupa ce se curata curatati si se taie in sferturi, in apa sarata. Separat se topeste untul si se amesteca cu faina, fara a se rumen

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. cartofi
  • sare
  • 1 1/2 linguri cu unt
  • 1 1/2 linguri faina
  • 1/2 ceasca lapte
  • 1/4 ceasca zeama in care au fiert cartofii
  • 1 galbenus
  • putin parmezan
  • putin pesmet

Mod de preparare

Se fierb cartofii, dupa ce se curata curatati si se taie in sferturi, in apa sarata. Separat se topeste untul si se amesteca cu faina, fara a se rumeni. Se stinge cu apa de la cartofi, se leaga cu galbenusul si se adauga laptele. Se fierbe pina se ingroasa. Se adauga cartofii, se presara deasupra pesmet si parmezan ras. Se da la cuptor sa se rumeneasca.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu urzici si ghebe la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

O ciorbita de sezon, daca pot sa zic asa, cu multe urzici si legume. Am apelat si la ghebele ce le-am conservat in toamna,...

Ciorba cu urzici si ghebe la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise