Cartofi noi cu smantana si mazare

Cartofii sunt un ingredient de baza in bucatarie, pot fi pregatiti in diverse feluri, iar cartofii noi se potrivesc de minune alaturi de alte legume de sezon.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 cana de mazare verde
  • 100 g smantana
  • 50 g cascaval
  • 50 g unt
  • sare si piper

Mod de preparare

Cartofi noi cu smantana si mazare se prepara astfel: taiem ceapa rondele si o calim, punem cartofii spalati si curatati, urmati de boabele de mazare, 2-3 linguri de supa de legume, sare, piper dupa gust. Lasam sa fiarba mai departe dar acoperit cu un capac. Dupa ce sunt gata legumele punem smantana si presaram cascavalul ras. Dam la cuptor pentru 10 minute.


Cartofii noi cu smantana si mazare pot fi consumati ca atare, calduti, sau ca si garnitura pentru diferite retete de fripturi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj

Pentru că ador roșiile de grădină bine coapte, iar supele cu gust intens de roșii sunt preferatele mele, am preparat o...

Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca