Cartofi parizieni

Cartofii parizieni sunt mancaruri de cartofi si oua delicioase. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se curata de coaja si se taie felii. Ouale se spala sub jet de apa rece.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cartofi - 1
  • 4 kg
  • oua - 4 bucati
  • faina - 100 g
  • unt/margarina - 100 g
  • smantana - 75 g
  • lapte - 250 ml
  • 1/2 cub MAGGI de gaina
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Cartofii parizieni sunt mancaruri de cartofi si oua delicioase. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se curata de coaja si se taie felii. Ouale se spala sub jet de apa rece, se fierb pana la consistenta tare, se curata si se taie felii. Faina se cerne. Laptele se fierbe. Faina se dizolva in 100 ml lapte. Se adauga 50 g de unt infierbantat si se inabusa, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga restul de lapte, jumatatea de cub MAGGI si se continua fierberea pana se formeaza sosul. Peste sos se adauga cartofii, smantana, sarea si se fierb impreuna. Se ia vasul de pe foc. Jumatate din cantitate se aseaza intr-o tava unsa cu unt sau margarina; deasupra se pun felii de ou plus restul compozitiei de cartofi, unt (margarina) si se introduce la cuptor pentru gratinare.

Cartofii parizieni se servesc calzi, cu unt topit deasupra.

 


11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii