Cartofii bavarezi in bere vor fi cu atat mai deliciosi, cu cat raman mai mult la rece inainte de a fi prajiti. Cele 2 tipuri de ceapa care se prajesc impreuna cu cartofii adauga un plus de aroma si savoare.
Fierbe cartofii in coaja in apa cu sare, pentru 15 de minute, pana sunt fragezi cand sunt taiati cu cutitul. Lasa-i sa se raceasca si pune-i la frigider pana a doua zi.
Taie cartofii in cuburi si amesteca uleiul de masline, otetul balsamic si mustarul intr-un bol mic. Incalzeste 3 linguri de ulei intr-o tigaie, al foc mediu. Adauga jumatate din cantitatea de cartofi si sareaza dupa gust. Soteaza cartofii pana cand incep sa se rumeneasca, amestecand continuu. Adauga 3 linguri de bere si jumatate din cantitatea de ceapa si mai gateste pana cand berea se evapora. Redu flacara la mic si mai prajeste pana cand cartofi sunt maronii la margini, aproximativ 5 minute. Toarna jumatate din cantitatea de vinegreta de otet in tigaie si amesteca bine sa se omogenizez. Ia tigaia de pe foc, sareaza si pipereaza dupa gust.
Repeta procedeul pentru cartofii ramasi, apoi adauga-i pe toti intr-un bol si serveste-i cu rondele de ceapa.
Cartofii bavarezi (in bere) se servesc calduti, cu rondele de ceapa.
Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale De mult imi doream sa pregatesc un pui umplut. Pentru un...
Pui umplut cu legumePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura