Cartofi prajiti in untura

Cartofi prajiti in untura este o mancare de cartofi simpla si gustoasa. Cartofii se prajesc frumos numai in grasime multa, fie untura, fie ulei.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 3 linguri untura sau
  • ulei
  • sare.

Mod de preparare

Cartofi prajiti in untura este o mancare de cartofi simpla si gustoasa. Cartofii se prajesc frumos numai in grasime multa, fie untura, fie ulei. Se curata cartofii si se taie in lungime, astfel incat sa se obtina bucati de grosimea creionului. Se spala intr-o apa si se usuca foarte bine cu un servet. Se infierbanta untura intr-o tigaie mai adanca. Se pun cartofii in untura, la inceput nu prea fierbinte, si se imprastie usor cu o furculita ca sa nu stea lipiti unii de altii.
Dupa circa 10 minute, se impinge tigaia pe foc iute, pentru ca untura sa se infierbante la maximum. Se tin pana cand cartofii incep sa capete o culoare aurie. Se prajesc circa o jumatate de ora. Se scot cu o lingura cu gauri ca sa se scurga de untura, se presara cu sare si se servesc imediat fierbinti. Grasimea in care s-au prajit cartofii poate fi intrebuintata la alte mancari.


Cartofii prajiti in untura se servesc fierbinti.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Negresa cu urda

Inspiratia de la Ancuta. Buna tare!

Negresa cu urda
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca