Cartofi prajiti la cuptor

Inainte de a ne apuca de treaba pornim cuptorul la treapta 3 la mine, respectiv la 180 grade C si punem o oala cu apa si un praf de sare la fiert. Car

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi taiati ca pt prajit dar mai grosi ( pentru a nu se rupe la fiert)
  • 2 linguri de ulei ( eu am folosit de masline)
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare
  • condimente

Mod de preparare

Inainte de a ne apuca de treaba pornim cuptorul la treapta 3 la mine, respectiv la 180 grade C si punem o oala cu apa si un praf de sare la fiert.

Cartofii se curata, se taie bastonase mai groase, cel putin de 1 cm grosime si se pun in apa, la fiert ; eu ii pun in apa care fierbe deja si ii tin sub 10 minute.

Cartofii nu trebuie sa fiarba pana se sfarama, sa fie fierti dar al dente si atentie sa nu ii rupeti daca ii amestecati cu spumiera. Ii scoatem intr-o tava mare de aragaz in care am pus hartie de copt, ii stropim cu ulei , ii amestecam usor cu manutele

Adaugam 2-3 linguri de pesmet (cu cat ii imbracam in mai mult pesmet cu atat vor fi mai crocanti) si condimente (eu am pus rozmarin si legume deshidratate picante).

Si le facem vant la cuptor incins, 180-190 grade C pt 40-45 de minute, pana se rumenesc.
Serviti cu sos de iaurt, maioneza si usturoi.

Pofta buna!

Reteta Cartofi prajiti la cuptor a fost propusa de Anomiss pe forum culinar.ro

Alte retete cu cartofi gasiti aici:

Cartofi ardelenesti,

Cartofi la cuptor,

Cartofi rantaliti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...