Cottage pie (tarta cu piure de cartofi)

Piureul de cartofi: Cartofii se curata si se fierb. Se scurge apa. Se adauga laptele si se smesteca cu mixerul. Se adauga oul si untul. Se amesteca cu

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru piure-ul de cartofi:
  • 1 kg cartofi
  • 1
  • 5 - 2 dl lapte
  • 1 ou
  • 1 lingura unt
  • patrunjel tocat
  • 2 dl masline verzi taiate marunt
  • 3 catei de usturoi rasi
  • sare
  • piper
  • Amestecul de carne tocata:
  • 600 gr carne tocata
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 5 lingura cimbru
  • 500 g rosii taiate
  • la cutie
  • 2 linguri pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • Gratinare:
  • 300 gr brinza de capra

Mod de preparare

Piureul de cartofi:

Cartofii se curata si se fierb. Se scurge apa. Se adauga laptele si se smesteca cu mixerul. Se adauga oul si untul. Se amesteca cu mixerul. Se adauga patrunjelul, maslinele si usturoiul, sare, piper. Se da la o parte.

Amestecul de carne tocata:

Se curata morcovii si ceapa. Se taie morcovii feliute si se toaca ceapa. Se rumenesc morcovii, ceapa, carnea, cimbrul. Se adauga rosiile tocate si pasta de rosii, sare, piper. Se fierbe circa 30 min.

Se pune amestecul de carne tocata intr-o forma, se pune piure-ul deasupra. La urma se pune brinza de oaie taiata felii. Se pune brinza, taiate in felii. Se da la cuptor 20 - 25 minute la 200 grade C. Se pune cuptorul pe grill ultimele 10 minute sa se obtina o culoare aurie.
Se serveste cu salata verde sau de rosii.

Pofta buna!

Reteta Tarta cu piure de cartofi si carne tocata a fost propusa de Elena of Sweden pe forum culinar.ro

Alte retete de tarte sarate gasiti aici:

Tarta cu carne tocata si ciuperci,

Tarta cu cascaval si conopida,

Tarta cu Branza

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...