Galuste de cartofi cu sos de rosii

Galustele de cartofi cu sos de rosii este o mancare de cartofi delicioasa si consistenta. Se fierb cartofii, se curata si se trec prin sita sau prin masina de carne.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita untura
  • 500 g rosii sau
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingura branza rasa.

Mod de preparare

Galustele de cartofi cu sos de rosii este o mancare de cartofi delicioasa si consistenta. Se fierb cartofii, se curata si se trec prin sita sau prin masina de carne. Se adauga faina astfel incat aluatul sa fie ceva mai tare, se potriveste de sare si piper. Se fac cu mana data prin faina, mici carnaciori de grosimea degetului si se fierb in apa cu sare la fel ca mai sus.
Intre timp se face un sos de rosii in felul urmator: se prajeste o ceapa tocata marunt in putina untura, se stinge cu apa si se lasa sa fiarba pana se moaie. Se adauga cate putin bulion si se potriveste de sare. Se scurg galustele, se asaza pe farfurie, deasupra se toarna sosul, se presara putina branza rasa si se servesc calde.


Galustele de cartofi cu sos de rosii se servesc calde cu branza rasa.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii