Gratin de cartofi

Cartofii se pun la fiert in apa sarata. Dupa ce au fiert se curata si se taie felii. Se unge o tava cu putin ulei si se pun felii de cartofi una lan

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg cartofi
  • 2 cepe
  • 3 catei usturoi pisati
  • 400ml smantana(200ml smantana acra si 200ml smantana pentru frisca)
  • 100g gouda razuit
  • 1ou
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in apa sarata.

Dupa ce au fiert se curata si se taie felii.

Se unge o tava cu putin ulei si se pun felii de cartofi una langa alta. Se condimenteaza cu sare, piper si putin usturoi.

Se pune un al doilea rand de cartofi si se repeta operatia.

Ceapa se toaca fin, se amesteca cu smantana si oul.

Se toarna compozitia peste cartofi. Se presara cu cascavalul ras.

Se pun cartofii la cuptor 40-45 min.


Se servesc cu salata si carnati.

Pofta buna!

Reteta Gratin de cartofi a fost propusa de s_tana pe forum culinar.ro

Alte retete cu cartofi gasiti aici:

Cartofi la cuptori

Musaca de cartofi

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...