Gulas in strachina de pita

Gulasul este o reteta care suporta multe adaptari...cel putin din punctul meu de vedere. Putin picant, fierbinte si delicios este perfect pentru zilele friguroase de iarna.

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi noi
  • 2 cepe albe
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 lgt amestec de frunze de patrunjel si leustean tocate si uscate ( eu le pregatesc de toamna in recipiente speciale)
  • 1 lgt boia iute
  • 1 lgt boia dulce
  • 2 l apa
  • 2 lg ulei
  • sare ( după gust
  • dar puțină)

Mod de preparare

Pentru început cureți cartofii de coaja, îi speli și îi lași în apă rece.

Cureți ceapa și ardeiul , le speli și le tai cubulețe cât mai mici, apoi le pui in cratița in care ai încins uleiul. Lași la foc iute 1 minut și amesteci. Adaugi o cană de apă și lași să fiarbă până când legumele se înmoaie ( cca 10 minute).

In acest timp tai și cartofii cuburi , apoi ii torni peste ceapa și ardei. Adaugi boiaua iute și omogenizezi bine, timp de 2-3 minute. Torni apa peste cartofi ( să îi acopere bine) , presari puțină sare și lași să fiarbă la foc mic cam 30 de minute.

Cartofii trebuie să fie fierți, dar să nu se sfarame.

La final adaugi și boiaua dulce amestecata cu verdețuri, stingi focul și acoperi cu un capac.

Până când se pătrund aromele îți pregătești strachina.

Eu am copt cu o zi înainte niște pâinici integrale peste care am presărat susan. Am tăiat un capac, am scobit bine miezul și am așezat-o pe farfurie. Umpli bine strachina cu gulas, așezi o frunzuliță de pătrunjel verde , acoperi cu capacul și servești totul cu drag, alături de niste castraveți murați.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...