Iahnie de cartofi cu ceapa

Se taie cepele marunt. Se rumeneste faina in uleiul incins, se adauga ceapa. Cind s-a rumenit si ceapa, se pun cartofii taiati si se amesteca toate pe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. cartofi
  • 3 cepe
  • sare
  • piper
  • 1 buc. telina mica
  • 1 foaie de dafin
  • 1 cub zahar
  • putin sos de rosii (bulion)
  • boia
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • marar si patrunjel

Mod de preparare

Se taie cepele marunt. Se rumeneste faina in uleiul incins, se adauga ceapa. Cind s-a rumenit si ceapa, se pun cartofii taiati si se amesteca toate pe foc. Se toarna apa fiarta cit sa acopere cartofii, apoi se adauga telina, sarea, piperul, boiaua, zaharul, foaia de dafin si se lasa sa fiarba pina se inmoaie cartofii. La urma se adauga bulionul. Se presara verdeata taiata marunt. Se lasa pe foc mic sa scada zeama.
Se poate servi si calda, si rece

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...