Mancare de cartofi specific zonei Harghita

Se fierb 5-6 cartofi rozalii, mari. Se racesc -chiar in frigider. Se toaca 3 cepe mai marisoare si se calesc pana la auriu in ulei suficient. In aces

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 cartofi rozalii mari
  • 3 cepe mai marisoare
  • doua lingurite cu boia dulce si una cu boia iute
  • patrunjel
  • delikat si 2 oua crude
  • boabe de mazare si morcov fiert

Mod de preparare

Se fierb 5-6 cartofi rozalii, mari. Se racesc -chiar in frigider.

Se toaca 3 cepe mai marisoare si se calesc pana la auriu in ulei suficient. In acest moment se adauga cartofii rasi pe razatoarea mare(cei ce-au fost fierti si raciti), doua lingurite cu boia dulce si una cu boia iute-puteti gusta ca sa va dati seama de iutela.

Am mai adaugat patrunjel, delikat si 2 oua crude la compozitie. (puteti sa nu adaugati oua)

Si le-am decorat citeva cu boabe de mazare si morcov fiert.

Le-am copt in cuptor si a iesit delicios...

Reteta propusa de Dorislane
Le-am servit cu iahnie de fasole boabe si salata de varza rosie proaspata...o reteta buna si foarte consistenta, deloc grasa si o recomand si eu cu incredere...

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii