Musaca de cartofi cu carne de porc

Se fierb cartofii in coaja, adaugandu-se un praf de sare in apa. Cand sunt gata, se curata de coaja si se taie in rondele nu foarte groase. Se caleste

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g carne macra de porc
  • 2 cepe
  • 1 kg de cartofi
  • 2 oua
  • o lingura de pesmet
  • 4 linguri de smantana
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 2 linguri de unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, adaugandu-se un praf de sare in apa. Cand sunt gata, se curata de coaja si se taie in rondele nu foarte groase. Se caleste ceapa tocata marunt. Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu un cartof crud si se adauga peste ceapa, calindu-se in continuare. Se ia de pe foc si, dupa ce s-a racit, se adauga ouale, batute cu doua linguri de smantana. Se unge un vas cu unt si se tapeteaza cu faina. Se asaza un strat de rondele de cartofi, un strat de carne si asa mai departe, avand grija ca ultimul strat sa fie de cartofi. Pasta de tomate se dizolva cu putina zeama de carne si se toarna deasupra, impreuna cu restul de zeama. Se adauga sare si piper si se da la cuptor. Cand e aproape gata, se toarna restul de smantana.
Alte retete bucatarie recomandate

Ciulama de ciuperci

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...