Naut cu usturoi

Nautul se pune intr-un vas cu apa rece si se lasa la inmuiat pentru 24 de ore , schimbandu-se apa de cateva ori . A doua zi se pune la fiert in apa c

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 grame naut
  • o ceapa
  • o capatana de usturoi
  • 200 grame suc de rosii
  • 100 grame ulei de masline
  • busuioc
  • piper negru macinat
  • sare
  • dupa gust

Mod de preparare

Nautul se pune intr-un vas cu apa rece si se lasa la inmuiat pentru 24 de ore , schimbandu-se apa de cateva ori .

A doua zi se pune la fiert in apa cu sare , impreuna cu ceapa taiata in patru . Dupa ce a fiert (aproximativ o ora ) se scurge de apa , se inlatura ceapa fiarta si se adauga uleiul de masline . Dupa cateva minute se adauga sucul de rosii , apoi usturoiul tocat marunt . Dupa ce sosul capata consistenta dorita se adauga busuiocul si piperul . Se serveste cu paine prajita si un vin alb sec , gen Francusa de Cotnari .

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!